kallas
Εταιρικά Νέα
24 / 08 / 2022

«Ανοσοποιημένη» η Kallas έναντι του κύματος ακρίβειας

Για το σύνολο του 2022 οι εκτιμήσεις της εταιρείας προβλέπουν αύξηση εσόδων στη μητρική εταιρεία κατά 12,8%, στα 178 εκατ. ευρώ.

Χαλυβδωμένη εικόνα κερδοφορίας, καταγράφοντας ενίσχυση εσόδων πέραν του 30%, διατηρεί η Kallas Ιncorporation το πρώτο φετινό εξάμηνο.

Αναλυτικότερα, η διοίκηση της εταιρείας -που από το 1967 κατέχει ηγετική παρουσία στην εισαγωγή και στη διανομή πρώτων υλών και τροφίμων σε όλα τα κανάλια: βιομηχανία, food service, λιανική- αντιλαμβανόμενη την αστάθεια στην εγχώρια αλλά και παγκόσμια αγορά, προνόησε εγκαίρως και από τα τέλη του 2021 προέβη στη σύναψη σημαντικών συμβολαίων με βασικούς προμηθευτές, επιτυγχάνοντας: την απρόσκοπτη προμήθεια εμπορευμάτων, τη δημιουργία αυξημένων αποθεμάτων και τη διασφάλιση χαμηλών τιμών σε μια περίοδο έντονων ανατιμήσεων διεθνώς. Για την κάλυψη των αυξημένων κεφαλαιακών αναγκών που προέκυψαν, η εταιρεία έλαβε χρηματοδοτήσεις από πιστωτικά ιδρύματα μέσω του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος Εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), αυξάνοντας τον τραπεζικό δανεισμό κατά ποσοστό 7%. Ωστόσο, η στρατηγική αυτή απόφαση κατέστησε την εταιρεία ικανή να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς και να ενδυναμώσει τη θέση, ειδικά στο κανάλι του HoReCa το οποίο αποτελεί και σημείο εστίασης για το 2022. Επίσης, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις πωλήσεις νέων και καινοτόμων προϊόντων για τη βιομηχανία τροφίμων, τα οποία αποφέρουν μεγάλο περιθώριο κερδοφορίας.

Με αυτόν τον τρόπο και παρά τις συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία, η εταιρεία στο πρώτο φετινό εξάμηνο εμφανίζει ενισχυμένο τζίρο κατά 30,9% και αύξηση του ποσοστού μικτού περιθωρίου κέρδους επί των πωλήσεων στο 14,05%, έναντι 11,24% το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Για το σύνολο του 2022 οι εκτιμήσεις της εταιρείας προβλέπουν αύξηση εσόδων στη μητρική εταιρεία κατά 12,8%, στα 178 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχες ποσοστιαίες αυξήσεις σε πωλήσεις και κερδοφορία παρουσιάζουν και οι θυγατρικές εταιρείες του ομίλου σε Κύπρο και Βαλκάνια.

«Με ξεκάθαρο στόχο την κερδοφόρο ανάπτυξη, με αποδοτικότερη διαχείριση του μίγματος πωλήσεων (προϊόντων και καναλιών) και με "όπλο" το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο συνεργατών της και το ανταγωνιστικό sourcing, η εταιρεία ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αποδοτικότητα της λειτουργίας της και της εξυπηρέτησης της αγοράς. Αυτή τη στρατηγική θα ακολουθήσει η εταιρεία και στην επόμενη τριετία, με στόχο όχι μόνο την περαιτέρω βελτίωση του μεριδίου, αλλά με εστίαση στη βελτίωση της απόδοσης σε επίπεδο λειτουργίας του οργανισμού, ώστε να είμαστε ικανοί να εκμεταλλευόμαστε όποιες ευκαιρίες βρεθούν μπροστά μας», επισημαίνει, μιλώντας στη «Ν», ο διευθύνων σύμβουλος της Kallas Inc. Γιάννης Καλλάς.

Αναφορικά με τις επιδόσεις του 2021, ο τζίρος της μητρικής ενισχύθηκε κατά 19,2%, στα 157,7 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο ομίλου τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 16,1%, στα 197,4 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά EBITDA ανήλθαν στα 9,73 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα επέστρεψαν σε θετική τροχιά αγγίζοντας τα 5,6 εκατ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν κατά 20%, στα 32,9 εκατ. ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr